Den Permanente Badeanstalt
P+P arkitekter er totalrådgiver på udvidelsen af Den Permanente Badeanstalt, som bl.a. indebærer to nye bassiner og en række nye faciliteter.
Den Permanente Badeanstalt ved Risskov huser Vikingeklubben Jomsborg, der i dag har ca. 10.000 medlemmer. Interessen for vinterbadning er steget ekspotentielt de sidste årtier, hvilket med de nuværende faciliteter har skabt medlemsstop i vikingeklubben. Udvidelsen skal bl.a. imødekomme den pladsmangel, som Jomsborg oplever og derudover komme den aarhusianske offentlighed til gode.
Den Permanente i Aarhus er bygget af Aarhus Kommune efter tegninger af stadsarkitekt Frederik Draiby i 1933. Badeanstalten blev ødelagt efter en vinterstorm i 1965 og genopbygget – om end noget mindre end før. Med den nye helhedsplan etableres der to nye vinger med tilhørende bassiner, som reference til anstaltens oprindelige udtryk.
Den nordlige vinge og det tilhørerende bassin vil have offentlig adgang året rundt og udover badefaciliteter give mulighed for en række vandaktiviteter som polo, dykning, udspring, svømmebaner, dykkerfaciliteter mm. Dermed udvides den offentlige anvendelse altså fra kvartårlig til helårlig. Den sydlige vinge skal huse endnu et naturistbad for medlemmer af badeklubben – denne gang med fælles adgang for begge køn. Sydvingen vil desuden få toiletter, brus, to nye saunaer og et nyt klubhus.
Udvidelsen skal fremme den folkelige atmosfære i den historiske badeanstalt, skabe mere plads til vikingeklubbens medlemmer, genskabe og bevare kulturhistorien samt fremtidssikre byggeriet.
P+P arkitekter er totalrådgiver med NIRAS som underrådgiver. MT Højgaard er valgt som entreprenør. Gennem vores langvarige samarbejde med Vikingeklubben Jomsborg har vi tidligere været totalrådgiver på opførelse af en ny tårnsauna, renovering af tre eksisterende saunaer, samt nye bade- og toiletfaciliteter på Den Permanente Badeanstalt.
Færdiggørelse:
2024
Bygherre:
Vikingeklubben Jomsborg
Projekt:
Udvidelse af Den Permanente Badeanstalt
Links:
Gå på opdagelse i flere af vores projekter
Dronefotos er venligst udlånt af: MT Højgaard