Det Røde Klubhus

”Det Røde Klubhus” er et lille, charmerende, rødmalet træhus opført i 1908 af den unge Skive-arkitekt Erik V. Lind. En senere udvidelse i 1919 blev tegnet af H. Toft Hansen (senere kendt som arkitekt og hovedudvikler af de mange danske andelsmejerier). Husets historie er båret af frivillige kræfter og stor kærlighed til foreningslivet i Skive. Og huset må i den grad siges at være blevet båret – hele to gange i sin levetid er det faktisk blevet flyttet. Det ligger nu på Engvej 10 ud til Dyrskuepladsen i Skive, hvor det i 2013 blev genåbnet efter en gennemgående renovering støttet af Realdania.

I dag ejes bygningen af Skive Kommune og drives af ”Foreningen Det Røde Klubhus i Skive”, som anvender og udlejer lokalerne. I takt med et stigende antal arrangementer er et ønske om lettere tilgængelighed dog opstået.

Sammen med Det Røde Klubhus’ bestyrelse har vi i P+P Kulturarv tegnet et projektforslag til dette: Svalegangen på første sal forlænges, og der skabes bedre adgangsforhold via en ny trappe med indbygget lift. Liften skal give bedre tilgængelighed, men også kunne rumme fx lydudstyr til diverse koncerter og lignende.

Læs mere om Det Røde Klubhus og historien bag her: Det Røde Klubhus – hjemmeside

Færdiggørelse:
2023

Bygherre:
Det Røde Klubhus, Skive Kommune

Projekt:
Projektforslag til svalegangen på første sal og bedre adgangsforhold via en ny trappe med indbygget lift.

Opgave:
Arkitektrådgivning, Kulturarvsrådgivning

Links:
Gå på opdagelse i flere af vores projekter