Sulsted Kirke

Ved Hammer Bakker, Vendsyssel, ligger Sulsted Kirke. P+P Kulturarv har i Sulsted Kirke udført en omfattende indvendig kalkning, rensning af orgelet og udbedring af stoleværket samt istandsættelse af lysekroner og varmeanlægget.

P+P Kulturarv kunne på besigtigelse i kirken sammen med menighedsrådet konstatere, at den i øvrigt meget velholdte kirke trængte til bl.a. en indvendig kalkning

Arbejdet var enkelt i sit materialevalg, kulekalk, men omfattende i sin udførelse, da kirkens inventar og ikke mindst de historiske kalkmalerier fra 1500-tallet, der pryder hvælvene i kirkerummet, skulle beskyttes under udførslen. Kalkningen omfatter alle ikke-dekorerede vægflader i kor, skib, tårnrum og våbenhus, og arbejdet fremhæver nu på bedste vis de imponerende, dekorerede hvælv.

Projektet, Sulsted Kirke, er udført i samarbejde med Nationalmuseet og Bevaringscenter Nord.

P+P Kulturarv er en del af P+P arkitekter. Vores engagerede restaureringsarkitekter har indgående kendskab til og stor respekt for tradition, kultur, materialer og historiske byggeteknikker. En stor del af arbejdet i P+P Kulturarv indbefatter både indvendig og udvendig istandsættelse af de danske kirker.

 

Færdiggørelse:
2023

Bygherre:
Sulsted Sogns Menighedsråd

Projekt:
Indvendig istandsættelse; indvendig kalkning, rensning af orgelet og udbedring af stoleværket samt istandsættelse af lysekroner og varmeanlægget.

Links:
Gå på opdagelse i flere af vores projekter